Jom Diet Sihat

Rabu, 6 Februari 2013

Kemuning Berbunga Lebat

Salam semua pengunjung blog. Hari ini nak kongsikan perasaan bersama bunga kemuning. Kali ini kemuning berbunga selebat lebatnya. Baunya boleh sampai ke rumah jiran depan. Jiran cakap mulanya dia naik seram sebelum terpandang bunga kemuning lebat ni.

Kemuning paling kuat berbau waktu pagi. Waktu dia berbunga ni saja pagi pagi lagi keluar duduk kat laman kejap untuk menikmati haruman menusuknya sebelum pergi kerja. Saya paling suka tengok bunga kemuning dalam gelap. Sebab bunganya yang putih seakan 'glow in the dark'.




10 ulasan:

  1. mesti harum semerbak laman rumah..

    BalasPadam
  2. best kan bila kemuning kembang penuh... wangi la laman untuk seminggu ni... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. laman sendiri dan laman jiran sekali. kalau tanam banyak2 ntah macam mana la agaknya bau dia.

      Padam
  3. wangiiii..damai perasaan pagi-pagi..lagi2 kalau berangin sepoi-sepoi bahasa..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang pun.. itu yang suka duduk termenung pagi2 dekat pokok bunga ni.

      Padam
  4. kat rumah saya belum berbunga ;<

    BalasPadam
    Balasan
    1. sabar...sampai masa nnti mesti berbunga.. pokok ni tak susah nak jaga pun.

      Padam
  5. Salam.
    owh kemuning ker nama pokok ni, saya ada satu letak dalam rumah lagi, bad idea kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam natasya... hehehe.. kalau dalam rumah tu dapat full sun..not so bad lah... pokok kemuning perlukan cahaya matahari yang banyak.

      Padam